Onbeperkte Elfstedentocht

In de periode van 14 – 18 September 2022 heeft Lex meegedaan aan de onbeperkte Elfstedentocht. Dit is een sponsortocht waarbij de deelnemers maar liefst 213 km op de fiets moeten afleggen. Lex kan hiermee geld ophalen om zo zijn bijdrage aan de crowdfunding te leveren. Hij heeft deze monstertocht met veel inzet en motivatie volbracht en hiermee €1710,- aan de crowdfunding kunnen bijdragen. Een top resultaat! Hierbij een impressie.

Dag 1: Leeuwarden – Dokkum

Wat een fantastische sfeer en heerlijk weer! De tocht van 213 km is vandaag van start gegaan. Vandaag rustig begonnen met 26 km, maar morgen staat 48 km op het programma.

Dag 2: Dokkum – Franeker

De sfeer is nog steeds fantastisch. De rit begon met regen, gedurende de dag werd de regen afgewisseld met een heerlijk zonnetje. Geen klagende mensen, alleen maar gezelligheid en doorzettingsvermogen. Morgen al dag 3, met 44 km op het programma.

Dag 3: Franeker – Workum

Wat een wind was er vandaag! Flinke inspanningen af en toe, gelukkig zat de wind soms ook in de rug. Vertrek en aankomst is elke keer een groot feest en onderweg is de verzorging subliem. Veel lof aan Onbeperkte Evenementen! Inmiddels heeft Lex al 118 km afgelegd. Morgen alweer dag 4, met nogmaals 44 km op het programma.

Dag 4: Workum – Sloten

De dag begon met een enorme plensbui. De hele dag stond er ook heel veel wind! Gelukkig werd de regen wel elke keer afgewisseld met zon. Inmiddels heeft Lex al 162 km afgelegd. Nog “maar” 51 km te gaan. Morgen alweer de laatste dag. Nog 3 stempels (steden) van de 11 te gaan en dan mag Lex zijn kruisje in ontvangst nemen.

Dag 5: Sloten – Leeuwarden

Wat een regen! Waar gisteren af en toe de zon nog doorbrak, was er vandaag bijna alleen maar regen. En dan de langste dag nog wel.

Na 5 dagen bikkelen, met alle dagen de trapondersteuning op de laagste stand, heeft Lex 213 km gefietst. Hij was zo fanatiek dat hij eerder bij de finish was dan wij met de auto! Wij balen, daar stonden we dan met ons spandoek nog in de tas en Lex al met een kruisje om z’n nek, als eerste gefinisht met 2 andere deelnemers. Dus hebben we hem nog een extra rondje om gestuurd, zodat we zijn finish konden filmen.

Wat zijn we trots!